Alleen tevreden met een Ippon!

Ik zal me de zomer van 2016 herinneren als het seizoen van de mijlpalen. Mijn studie toegepaste psychologie afgerond, aan de slag gegaan bij Talentsourcer en daar al snel mijn eerste match gerealiseerd voor een van onze opdrachtgevers. O ja, en gestart met mijn training voor de zwarte band in de judosport.

Om met het laatste te beginnen. Ik was als kind al een enthousiaste judoka en behaalde op mijn 12e de bruine band. Dat is de hoogste gradatie die je op die leeftijd kunt halen. Ik heb in die periode aan heel wat toernooien meegedaan en wilde maar één ding: winnen. Het liefst een Ippon scoren, een vol wedstrijdpunt waarmee je meteen tot winnaar wordt uitgeroepen. Toegegeven, ik heb het niet geschopt tot Olympisch kampioen, maar mijn winnaarsmentaliteit heb ik altijd behouden. Ook toen ik mijn judopak tijdelijk had opgeborgen. Ik ben trouwens altijd blijven sporten. Het is een prachtige manier om je hoofd leeg te maken en nieuwe energie op te doen.

Tijdens mijn studie toegepaste psychologie wachtte een nieuwe uitdaging, toen ik te horen kreeg dat het maar weinigen gegeven is om na de opleiding meteen te scoren op de arbeidsmarkt. Dan mag ik mijzelf de uitzondering op die ongeschreven regel noemen. De inkt van mijn afstudeerscriptie was amper droog of ik was al op gesprek bij Talentsourcer en ben daar in augustus aan de slag gegaan. De vergelijking met de judosport dringt zich op. Om successen te boeken heb je behalve de wil om te winnen, ook inspirerende coaches en een uitdagende omgeving nodig. Ik heb mijn eerste mijlpaal bij Talentsourcer inmiddels mogen vieren en met succes een geslaagde match voor een van onze opdrachtgevers tot stand gebracht. Opnieuw een vol wedstrijdpunt.

Inmiddels ben ik ook weer actief in de judosport. Ik train nu voor de zwarte band, een stap hoger dan waar ik destijds was geëindigd. Het wordt een pittig traject. Deze topgradatie halen doe je niet op een achternamiddag. De condities zijn prima: een uitdagende omgeving en inspirerende coaches. Net als bij Talentsourcer. En natuurlijk mijn eigen winnaarsmentaliteit. Ik ben alleen tevreden met een vol punt, in dit geval dus die zwarte band. Ik houd u op de hoogte…

By | 2018-05-04T11:12:47+00:00 13 november, 2016 |Source & Connect|

Over de auteur:

In alles wat ik doe, zie ik de uitdaging. Obstakels zijn oefenmogelijkheden om iets nieuws te proberen, tijdsdruk is een extra motivatiebron. Door een kritische blik te combineren met een dosis creativiteit en doorzettingsvermogen, probeer ik altijd het onderste uit de kan te halen. Om op die manier voor zowel de kandidaat als de opdrachtgever een perfecte match te creëren, geeft een geweldige voldoening. Paul is werkzaam als Sourcer bij Talentsourcer.