Goede voornemens? Maar dan ook echt doen!

De feestdagen komen er aan. Kerst en Oud en Nieuw. De tijd van sfeer en gezelligheid. Van vrede op aarde en, niet te vergeten, van goede voornemens. Hebt u ze al gemaakt? Meer bewegen, gezonder eten, vaker ontspannen naast die drukke baan. Op 31 december zijn we vol overtuiging, op 1 januari ook nog. Een jaar later sommen we moeiteloos de excuses op, waarom het er niet van is gekomen. Weet je wat? Volgend jaar…

Die vrede op aarde moeten we helaas maar even vergeten. We kunnen het wel willen, maar het is niet aan ons, gewone stervelingen, om daar invloed op uit te oefenen. Laten we het dichter bij huis zoeken, bij vrede om je heen. En nou niet meteen naar die ander kijken. Vrede begint vaak bij jezelf en zit ‘m doorgaans in hele kleine dingen. In elkaar de ruimte gunnen. Daar valt nog een wereld te winnen. Mensen slaan graag hun piketpaaltjes, bakenen hun territoir af en claimen wat, naar hun mening, van hen is. Mijn vredeswens is dat we allemaal wat relaxter worden. Dat we meer oprechte belangstelling tonen voor de mensen om ons heen. Alleen al uit respect. Maar ook en vooral, omdat je dan veel beter samen door één deur kunt. Laten we de mondiale strijdvelden even vergeten en zelf het goede voorbeeld geven.

Op het werk bijvoorbeeld. Met strijd leveren om goed te presteren, is niets mis. En je positie bepalen met het oog op je loopbaan, hoort er bij. Sla de piketpaaltjes die nodig zijn, maar maak er geen onneembare vesting van. Zorg voor onbegrensd verkeer tussen jou en je teamgenoten. Voor verhoudingen, waarin je met een open mind die ander tegemoet treedt. Geef je ogen en oren goed de kost. Kijken en luisteren zijn je beste gereedschap. Sterkere vredeswapens bestaan niet. Ze stellen je in staat om je te verplaatsen in een ander. Om aan te voelen en te herkennen wat hem of haar beweegt, motiveert en energie geeft. Zodat je van elkaars motivatie en energie gebruik kunt maken. Daar krijg je alleen maar inspiratie en goede zin van. En betere prestaties. Daar zal het management blij mee zijn. En uiteraard is iedere manager uitgerust met het beste kijk- en luistergereedschap. En deelt hij dat ruimhartig rond binnen zijn organisatie. Moet je eens kijken wat dat oplevert.

Ik stel voor dat we dit goede voornemen allemaal ter harte nemen. Dat we er in 2017 echt werk van gaan maken. Gewoon doen. Een excuus om dit niet tot een succes is te maken, is er nu eenmaal niet.

By | 2018-05-04T11:12:26+00:00 18 december, 2016 |Other, Source & Connect|

Over de auteur:

Strategisch inzicht, praktische kennis en creativiteit. Dat zijn de ingrediënten waarmee ik vaak onverwachte oplossingen voorschotel voor recruitmentvraagstukken. Dat ik daarmee talenten en organisaties blij kan maken, is mijn grootste voldoening. Simone is Sr. Managing Recruiter bij Talentsourcer