Hou ze in de gaten: veel ZZP’ers zijn ZLT’ers!

‘Hou ze in de gaten’ het lijkt op een waarschuwing, maar dat is het niet. Dat veel ZZP’ers ZLT’ers zijn, houdt namelijk een belofte in. Beter gezegd, een kans voor werkgevers. En het is die kans die ze in de gaten moeten houden. ZLT staat namelijk voor Zeer Loyaal Talent. Goed dan, toch een waarschuwing aan het adres van werkgevers: laat die ZLT’er niet glippen!

Zelfstandige zonder personeel, het is een fenomeen geworden. Een overblijfsel van de economische crisis, toen het werkgevers gemakkelijk werd gemaakt om mensen te ontslaan. Om die vervolgens, de voorbeelden zijn legio, als ZZP’er weer terug te vragen. De crisis lijkt voorbij, maar de flexibele schil is gebleven en zijn we als verschijnsel heel gewoon gaan vinden. Flexibel werken wordt zelfs aangemoedigd en als iets positiefs gezien. ZZP’ers horen bij de economie en de arbeidsmarkt van vandaag en morgen. Daar is op zichzelf niets mis mee.

Maar die medaille heeft ook een keerzijde. En dan heb ik het over de ZZP’ers die op contract- of detacheringsbasis voor een organisatie aan de slag zijn. Hoeveel bedrijven outsourcen tegenwoordig niet hun kernactiviteiten aan de flexibele schil? Ze weten zich verzekerd van vaak jonge, getalenteerde krachten zonder aan hen vast te zitten. En wat doet die ‘flexibele medewerker’ na afloop van zijn contract? Die gaat op zoek naar de volgende tijdelijke verbintenis.

Totdat het jonge talent in een levensfase belandt, waarin meer vastigheid de normaalste zaak van de wereld is. En dan tot de ontdekking komt dat hij door werkgevers als jobhopper wordt betiteld. En dat doet de gevraagde loyaliteit natuurlijk geen goed, is dan de redenering. Natúúrlijk was hij van contract naar contract ‘gehopt’, zoveel keus had hij niet. Te lang on the move is blijkbaar niet goed voor je cv. Ik zou tegen die werkgevers willen zeggen: “Wie mee beweegt, is nog geen drifter.” Integendeel. Je hebt bewezen dat je flexibel kunt opereren, dat je kunt schakelen en niet bang bent voor veranderingen. Je hebt bovendien op verschillende fronten ervaring opgedaan en daarmee een brede scope ontwikkeld. Last but not least ben je loyaal aan je werk en vakmanschap.

Dus werkgevers, laat die vaak hele goede talenten niet schieten en laat die vermeende jobhoppers hun loyaliteit bewijzen. De flexibele schil blijft altijd handig voor de korte termijn. Maar ZLT’ers hebben de toekomst, net als de bedrijven die met hen in zee gaan.

By | 2018-05-04T11:12:58+00:00 6 november, 2016 |ZZP|

Over de auteur: