It takes two to tango

Ik weet niet of stijldansen nog zo populair is als vroeger. Of de dansvloeren nog worden bevolkt door mensen die de rumba, jive en Engelse wals beheersen. Ik weet wél dat het connecten van talenten met een organisatie (en vice versa!) iets van stijldansen heeft. Je moet elkaar aanvoelen en begrijpen. It takes two to Tango.

Met de quickstep, slow fox en Weense wals wil het vaak nog wel lukken bij een organisatie. De passen en stijlfiguren zijn niet al te moeilijk. Een kwestie van de juiste skills en vaardigheden, aangevuld met enige ervaring en als het kan natuurlijk talent. Daar gaat het om. Dat begint al bij het sollicitatiegesprek. Hoewel het vaak zo is dat de werkgever degene is die de dans dan leidt. Hij of zij is het die de kandidaat bevraagt, beoordeelt en uiteindelijk beslist of er verder wordt gedanst. Geen beste basis voor een fraai uitgevoerde tango.

Want bij de tango komt er nog iets meer kijken. Naar elkaar toe bewegen, je voor elkaar openstellen (zo heet dat bij stijldansen..), elkaar in de ogen kijken. Je moet het maar kunnen én durven. Maar alleen dan heb je op de dansvloer een fit, een echte connectie. Op de werkvloer is dat precies hetzelfde. Voor een echte fit en connectie is meer nodig dan inwerken, instrueren en iemand inwijden in de bedrijfscultuur. Het gaat om de persoonlijke interactie. Niet alleen weten wat je medewerkers kennen en kunnen, ook open staan voor wat hen als mens beweegt. Je serieus inleven in hun gedrag, stijl en persoonlijkheid.

Bij Talentsourcer geven we geen dansles. Maar we faciliteren wel de spreekwoordelijke tango binnen organisaties. Insights Discovery™ is daarbij ons lesmateriaal. Daarmee maken we voor mensen en organisaties inzichtelijk wat in de rationele relaties vaak onbenoemd blijft. Met Insights Discovery™ krijg je een vinger achter wat je misschien hooguit intuïtief aanvoelt. Het is geen selectie-instrument. Wel een beproefde methode om iemands unieke profiel samen te stellen. En om op die manier de interactie binnen een team of organisatie te optimaliseren. Om de fit en connectie te bewerkstelligen waar iedereen beter van wordt.

Er hoeft van mij niemand op dansles. Maar organisaties en hun medewerkers zouden permanent de tango moeten dansen. De jaarlijkse beoordelingsgesprekken noemen we voortaan de basispassen. Het echte werk is ‘naar elkaar toe bewegen, je voor elkaar openstellen, elkaar in de ogen kijken.’ Met Insights Discovery™ als de perfecte dansmuziek.

By | 2018-05-04T11:12:38+00:00 20 november, 2016 |Source & Connect|

Over de auteur:

Strategisch inzicht, praktische kennis en creativiteit. Dat zijn de ingrediënten waarmee ik vaak onverwachte oplossingen voorschotel voor recruitmentvraagstukken. Dat ik daarmee talenten en organisaties blij kan maken, is mijn grootste voldoening. Simone is Sr. Managing Recruiter bij Talentsourcer