Het mooiste aan Ibiza? Het uitzicht op inzicht!

Ik was laatst een week op Ibiza, samen met een aantal ondernemers. We waren er niet voor een verlate zonvakantie, ook niet voor het huwelijk van een BN’er. We hebben daar aan onszelf gewerkt als onderdeel van een vernieuwend programma, ontwikkeld voor ondernemers door ondernemers en met de wel heel toepasselijke naam ‘Uitzicht’. Reflecteren op onze persoonlijke effectiviteit, daar ging het om. Inzichten opdoen over wie je bent, wat en hoe je onderneemt en waarom ook al weer?…

Mijn voornaamste leermoment op Ibiza? (er waren er meerdere…) Dat ik moet vasthouden aan wat dichtbij mij als persoon staat en mij altijd in mijn loopbaan heeft gedreven: het verbinden en coachen van mensen. Daar liggen mijn passie en talent. En vanuit die ervaring ben ik vijf jaar geleden gestart met ondernemen. Maar langzamerhand ben ik in de zakelijke prestatiemodus beland. Hard werken, onze organisatie managen, initiëren, sturen en bijsturen. Ik kwam tot de ontdekking dat ik ook mijn medewerkers aan het bijsturen en corrigeren was, wanneer ik dat nodig vond. Ik kreeg last van overnemend gedrag. Terwijl coachen toch vooral ook het faciliteren van zelfsturing veronderstelt. Tot zo ver in kort bestek mijn persoonlijke reflectie.

De belangrijkste les die ik mee terug neem uit Ibiza is dat passie, talent en reflectie onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Je kunt dankzij je passie en talent op die altijd gedroomde plek op de arbeidsmarkt terecht zijn gekomen. Maar zo nu en dan moet je je afvragen wat ook alweer je droom was. Wat was mijn intrinsieke wens? Voel ik nog steeds die drive waar ik destijds mee begon? Ben ik nog steeds wie ik toen was en doe ik de dingen die ik oorspronkelijk wilde doen? Iedereen zou zich dat van tijd tot tijd moeten afvragen. Ook in de relatie werkgever/ werknemer. Het periodieke medewerker-functionerings- en beoordelingsgesprek zou ook ruimte moeten bieden voor een persoonlijke reflectie als mens. Bedrijven en organisaties doen er goed aan om dat te faciliteren en op die manier mens en medewerker te doen bloeien. Werknemers doen er goed aan om dat zelf ook aan te kaarten en misschien wel te claimen; ruimte voor je dieper gelegen drijfveren. Hard werken is prima, excelleren nog beter. Maar het beste is om niet alleen als functionaris maar ook als mens je ziel en zaligheid in je werk te kunnen leggen. Daarop van tijd tot tijd reflecteren raad ik iedereen aan.

We hadden met die ondernemers ook een week naar Terschelling kunnen gaan. Maar Ibiza heeft iets magisch, je voelt dat er iets staat te gebeuren. En dat gebeurde, bij ons allemaal…. De ware magie zat ‘m tijdens die week, naast de goede gesprekken tijdens de prachtige zonsopkomst en ondergang, in het reflectieproces en de inzichten die dat heeft opgeleverd.

Wil je meer weten over het Uitzicht Programma? Kijk dan eens op www.uitzicht.nu.
Echt een aanrader!

By | 2018-05-04T11:15:34+00:00 23 oktober, 2016 |Source & Connect|

Over de auteur:

Na meer dan 12 jaar inhouse recruitment oplossingen bedenken en leiden voor organisaties als Randstad, Manpower en Adecco – startte Steven Stephania in 2012 Talentsourcer, resultaat in recruitment. Als expert op het gebied van Recruitment Proces Outsourcing (RPO) koppelt hij met zijn team organisaties in markten met personeelskrapte aan mensen die bij de (groei)fase van die organisaties passen.