ROCKWOOL 2018-07-02T06:41:35+00:00
referenties
referenties
rockwool

Rockwool BV maakt deel uit van de ROCKWOOL Group, wereldwijd marktleider in duurzame steenwoloplossingen voor bouw, industrie, glastuinbouw, petrochemie en scheepsbouw. In totaal werken er 10.500 medewerkers in meer dan 38 landen. Rockwool BV heeft zo’n 900 mensen in de supply chain en zo’n 400 medewerkers op sales en marketing.

Ed Wolf, voormalig HR directeur Rockwool BV

‘Voordat we in contact kwamen met Talentsourcer schakelden we gespecialiseerde W&S bureaus in voor de functies boven de 50K. De rest van de werving en selectie deden we zelf met ons HR team. Daar waren 11 mensen zo’n 30% van hun tijd mee bezig. We kwamen in contact met Talentsourcer en lieten hen een pilot van 6 maanden doen voor inhouse recruitment. Als snel bleek dat hun integrale aanpak vele malen efficiënter was dan we zelf konden waarmaken. De doorlooptijd ging met sprongen omhoog en de kosten werden gehalveerd. En dat bij een ‘succes rate’ van nagenoeg 100%. Daar waar we geen match konden maken, lag dat volledig bij onszelf. Omdat we halverwege andere keuzes maakten.

Dankzij de inzet van Talentsourcer waren we in staat om aan onze internationale ambities invulling te geven en konden we ook in de crisistijd nog groei realiseren. In de afgelopen 10 jaar hebben we zo’n 200 vacatures weten te vervullen voor onze operating companies, variërend van sales en marketingfuncties tot zeer gespecialiseerde technische functies, zoals frictiespecialist (iemand die alles weet van remblokken voor de automotive sector).  Dergelijk hoogwaardig talent is schaars en alleen te vinden in Frankrijk en Zuid Korea. En dat is precies waarom we zo blij zijn met Talentsourcer. Zij weten hoe je internationaal vacatures kan vervullen en zetten wereldwijde online jobsites in om de juiste profielen op het spoor te komen.

Na de succesvolle pilot met inhouse-recruitment heeft Talentsourcer onze eigen wervingsmethodieken en processen geanalyseerd en verbeteringen doorgevoerd. Zo is bijvoorbeeld onze carrièresite geoptimaliseerd en zijn we ons meer gaan focussen op de hele mens, de waarden en denk-voorkeuren van de kandidaten en hun ontwikkelingsmogelijkheden. In plaats van alleen korte termijn vacature invulling, zagen we de voordelen in van een lange termijn focus, waarbij mensen maximaal aansloten op onze cultuur en dus ook langer voor de organisatie konden worden behouden. Bovendien  zijn we in staat gebleken om ook de interne mobiliteit en carrièremogelijkheden voor onze talenten te vergroten. Waar Talentsourcer zich in onderscheidt, is de match op cultuur. We zijn een technocratisch en resultaatgericht bedrijf met een sterke nadruk op individuele bijdrage en eigenaarschap. Talentsourcer weet als geen ander de talenten te interesseren die passen bij die organisatiecultuur. Daarbij vind ik het prettig dat ze positief kritisch zijn en eigenzinnig. Ze geven onbevangen hun mening, zijn gericht op de inhoud en laten aantoonbaar resultaat zien.’