Niet de vacaturehouder, maar de kandidaat voegt waarde toe!

De economie herstelt zich in redelijk tempo en werkgevers slijpen de spreekwoordelijke zwaarden om de “war on talent” te hervatten. Terug naar landje pik in een onderontwikkelde geocultuur. Wat maakt echt het verschil in het aantrekken van talent? RAUWE EMOTIE…

De candidate journey, zoals het in fatsoenlijk jargon heet (ofwel in klare Rutte-taal; de kandidaatreis), begint immers met een onderbuikgevoel. Het gaat niet om de klip en klare vacaturetekst of een overzichtelijke specificatie van competenties en vaardigeheden. Sentiment qui fait la différence!
Het opdoen van een optimale ervaring ofwel customer experience is een perpectief wat zich in de wereld van online marketing en de retail sector dubbel en dwars heeft bewezen. Waarom nog niet in de standaard recruitment praktijk? Als kandidaten willen we gevoel krijgen bij de ontwikkelingsmogelijkheden, samenwerkingsvormen, bedrijfscultuur en de potentiele match. Pas als het echt goed voelt kunnen we praten over de voorwaarden en rationele kant van het overwegingsproces.

Iedere online en offline interactie tijdens het sollicitatieproces levert een positieve, negatieve of neutrale emotie op. iedere recruitmentfase is een hoofdstuk in het verhaal van de werkgever en bepaald of het een roman, educatief verslag of ijzige horror wordt. Wat mij betreft is de kernvraag, wat de waarde van de klant (Lees: kandidaat) is? En wie is de werkelijke klant? De kandidaat of de vacaturehouder? Wie staat centraal en levert het uiteindelijke rendement op de recruitment-investering?

Kun je wat hulp gebruiken bij het ontwikkelen van een visie en blauwdruk voor een optimale kandidaatervaring? Mckinsey publiceert met enige regelmaat interessante publicaties over dit onderwerp.

Uiteraard helpt Talentsourcer u graag verder en delen we onze visie en ervaring op dit gebied. Bel me gerust voor een vrijblijvende inspiratiesessie. Ik ben bereikbaar op 0638924004.

By | 2018-05-04T11:11:37+00:00 26 maart, 2017 |candidate experience|

Over de auteur:

Na meer dan 12 jaar inhouse recruitment oplossingen bedenken en leiden voor organisaties als Randstad, Manpower en Adecco – startte Steven Stephania in 2012 Talentsourcer, resultaat in recruitment. Als expert op het gebied van Recruitment Proces Outsourcing (RPO) koppelt hij met zijn team organisaties in markten met personeelskrapte aan mensen die bij de (groei)fase van die organisaties passen.